Vieta:  Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka (Turgaus g. 8)

Balandžio 29 d., penktadienį, 14.00–18.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) kartu su tautodailininke, vilnos vėlimo meistre Oksana Graužiniene surengsime edukacines dirbtuves „Ieškant tvarumo: vilnos virsmas“. Norinčius dalyvauti prašome registruotis tel. (8 46) 448336 arba el. p. bibliogr@biblioteka.lt 

Vilnos vėlimas – tai gamtos prisilietimas, tęstinumas. Neišmesdami vilnos, bet kūrybiškai ją panaudodami, suteikiame vilnai naują gyvenimo formą. Avių vilnos pluoštas – viena draugiškiausių tekstilės medžiagų, gaunama kerpant avis. Vilna šildo gyvūną, vėliau šildo ir mus. Dėka vilnos plauko vėlimo savybių tą patį jau suveltą vilnos pluoštą galima vis kitaip panaudoti ir suteikti naują formą bei prasmę.

Kokios savybės būdingos vilnai? Ekologiška, puikiai sugeria ir išgarina drėgmę, leidžia kvėpuoti odai, yra naudinga sveikatai (aktyvina kraujotaką; lanolinas yra natūralus vilnos plauką dengiantis riebalas – natūralus antiseptikas, kuris tirpdamas įsiskverbia į odą ir turi teigiamo poveikio sąnariams, atpalaiduoja raumenis, turi termoizoliacinių savybių, palaiko komfortišką kūno temperatūrą).

Vilnos plastiškumas leidžia išgauti bet kokią norimą formą, todėl ją galima naudoti siuvant rūbą, apavą, antklodes ir pagalves, kuriant dekoro elementą, papuošalą, naudoti kaip sienų šiltinimo medžiagą ir t.t.

Renginys organizuojamas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Negalios iššūkis: integracija“.


Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai


Dalintis: https://www.facebook.com/events/531972248294197