Vieta:  KMSVB „Kauno atžalyno“ padalinys (Kauno g. 49)

2023 m. sausio 5 d. 17.30 val. visus Klaipėdos krašto istorijos mylėtojus, klaipėdiečius ir miesto svečius kviečiame į Klaipėdos (Mėmelio) senovinių atvirukų parodos, skirtos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui, atidarymą, kuris vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49).

Šioje parodoje bus eksponuojama 50 senovinių, anksčiausiai datuotas 1913-aisiais metais, tarpukario laikotarpio atvirukų ir nuotraukų iš bibliotekininko Artūro Kušnarenko asmeninės kolekcijos. Išsaugotuose atvirukuose ir fotografijose sustabdytas laikas. Žvelgiant į juos galime susipažinti su tokiais objektais, kurių šiais laikais realybėje neįmanoma pamatyti – visiškai pasikeitęs vaizdas arba to objekto jau nebėra. Vaizdai atskleidžia skirtumą tarp praeities ir dabarties. Juk įdomu sužinoti, kaip pasikeitė miestas per šimtą metų!?

Renginio metu bus pristatyta miesto istorija, kaip keitėsi miesto antspaudas nuo Mėmelio iki Klaipėdos, politinės aplinkybės, dabarties tendencijos. Smalsu bus apžvelgti ir tekstus, rašytus ant atvirukų.

Parodos eksponavimo laikas: 2023 m. sausio 2 d.–31 d.

Maloniai kviečiame dalyvauti! Renginio metu gali būti fotografuojama ir/ar filmuojama.

Visi Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimo renginiai: https://kulturosuostas.lt/klaipedos-krasto-metai 

Renginio akimirkos

Klaipėda – senoviniuose atvirukuose. Apie parodą LRT žinių reportaže nuo 5:50 min.